Er du mon kandidat?

 23. januar 2022

Jeg skal igen i år samle kandidater til et netværk af 12 + 12 yngre kvindelige ledere på omkring 35 år – dels fra Danmark, dels fra Egypten.

Netværket skal styrke lederkompetencer hos yngre kvindelige ledere, som har ledelse som daglig metier.

Opdraggiveren er DEDI – Dansk-Egyptisk dialog institut.

Der vil blive 5 møder i hhv Egypten og Danmark – og to fælles 3 dages workshops i hhv i Kairo og København i 2022.

12 yngre kvinder vælges så vidt muligt fra forskellige sektorer. 

Netværket finansieres incl. rejse og ophold af DEDi.

Se tidsplanen på DEDI.eg

– og hvis du er interesseret, så send mig en mail eller en ansøgning

Fristen er 14. februar

DANSK-EGYPTISK DIALOGINITIATIV

DEDIs opgave er at promovere og styrke den sociale og kulturelle udveksling mellem Danmark og Egypten og mellem Europa og den arabiske verden med dialog som det vigtigste værktøj.

DEDI er en vigtig aktør, når det handler om at skabe samarbejde og partnerskaber mellem danske og egyptiske organisationer, institutioner og kunstnere.


Lyst til at møde en fremmed?

 18. januar 2022

Nu er det tid at søge om at komme med i netværket for unge kvindelige ledere, så hvis du er omring 35 år og i en lederstilling, så Overvej lige om det kunne være noget for dig at møde 12 kvindelige ledere fra Kairo og tilsvarende fra Denmark.

Vi holder en 3 dages workshop henholdsvis i Kairo og i København, det er DEDI, der står bag.
Du er velkommen til at ta kontakt til mig, ansøgningsfristen er den 7. Februar 2022

Margrethe Lyngs

DEDI_BiLogo

Call for applications for Women Take the Lead 2022 edition

With great pleasure, the Danish Egyptian Dialogue Initiative invites you to apply to be part of the Women Take the Lead Network.

The aim of the network is to bring young women in leadership positions in Denmark and Egypt together to share professional experiences, inspire each other and get cultural insights. The network will have 12 members from each country.

You can apply if you are aged between 25 and 35 years and have minimum one year of experience in a leadership position with responsibility of managing staff.

When selecting, we are keen on ensuring that members are coming from diverse fields in the private and public sectors and have an expressed interest in professional networking and intercultural exchange.

The 2022 Program

To apply, please fill in the application before February 7, 2022

https://forms.office.com/r/wNBNrEPJt2

The Women Take the Lead Network was initiated by DEDI in 2020. The aim is to promote women’s equal opportunities for leadership at all levels of decision making in political, economic and public life. Traditionally, women have had less opportunities in professional networking than men, and this is considered to be a factor hindering women to rise in their careers.

You can learn about the experiences of the Women Take the Lead Network 2021 in this article:https://dedi.org.eg/a-new-motivation-to-drive-change/

The Danish-Egyptian Dialogue Initiative (DEDI) was established in Cairo in 2004 as an inter-governmental body. The overall aim is to foster knowledge and mutual understanding of society and culture among Egyptians and Danish people. Our approach is dialogue and partnerships. You can read more about DEDI on dedi.org.eg.


NDD

 13. januar 2022

Jeg er sådan en lidt vantro Thomas, der ikke abonnerer på fjernhealing af Coronaeller mener honning smurt på ømme albuer gør en forskel – omvendt jo næppe heller skader.
Jeg glæder mig over alt det, der faktisk lykkes for sundhedsvidenskaben og gør ikke mange undtagelser- måske pånær måske lige forestillingen om “Nature Deficit disorder”.
Nogle mennesker kommer til at mangle D vitaminer, når det er vinter og vi bliver indendøreOg mange skal anstrenge sig mere for at holde humøret højt. Januar kan være en meget lang måned.Min erfaring er at det bedste middel mod januar-tungsind, sjældent er at gå på Udsalgmen at gå i haven, brænde et bål, beskære et træ eller sætte nogle løg til forårsfornøjelse.
Jeg tror mange af os bymennesker simpelthen kommer for lidt ud i vejret, fordi det forekommerbåde gråt og vådt – og det rammer humøret og er måske Nature Deficit Disorder.
Der er ikke en stor videnskabelig undersøgelse bag fænomenet, men måske kunne det være en af de enkle erfaringer vi tager med os, når nu pandemien har lagt sig, at børn som voksne bedre kan holde humøret højt, hvis vi kommer mere ud i naturen.


nye deltagere

 5. oktober 2021

Vi er ti kommunikationsfolk fra offentlige og private virksomheder, der mødes 8 gange om året til et fagligt input. 
Det kan både være faglig sparring – efter et oplæg fra et medlem og en ekstern, der besøger os – eller vi besøger for at blive klogere.
I disse dage er vi klar til at tage imod en håndfuld nye medlemmer, så hvis du har brug for inspiration og et fagligt netværk at spørge til råds om strategi, opgaver, gode folk eller bare lette dit hjerte til, så skriv til mig.


yngre ledere

 2. november 2020

Jeg skal samle et netværk af 12 yngre kvindelige ledere omkring 35 år.

Netværket skal styrke lederskabskompetencer –  inspirationen er VL107 og “Vis Vejen” – se siden her.

Opdraggiveren er DEDI  – Dansk-Egyptisk dialog institut  – og netværket skal bestå af af 12 danske og 12 egyptiske yngre kvindelige ledere.

Der vil blive 3 møder i hhv Egypten og Danmark  – og  to fælles workshops i hhv i Kairo og København i 2021 – i det omfang Corona tillader

12 yngre kvinder i Danmark vælges ud fra deres professionelle positioner og samfundsengagement og så vidt muligt fra forskellige sektorer. 

Netværket finansieres incl. rejse og ophold af DEDi.

Arbejdet ledes i Danmark af mig  – og hvis du er interesseret, så send en kort begrundet ansøgning med et C.V. inden den 15. November 2020

DANSK-EGYPTISK DIALOGINITIATIV (DEDI)

DEDI blev oprettet i 2004 (dengang: Dansk-Egyptisk Dialoginstitut)

DEDIs opgave er at promovere og styrke den sociale og kulturelle udveksling mellem Danmark og Egypten og mellem Europa og den arabiske verden med dialog som det vigtigste værktøj.

DEDI er en vigtig aktør, når det handler om at skabe samarbejde og partnerskaber mellem danske og egyptiske organisationer, institutioner og kunstnere.

DEDIs koordinator er fra den 1. oktober 2019 journalist og mellemøstekspert Pernille Bramming.


Veje til bedre ligestilling

 20. oktober 2020


Det gælder også om at få en nedskrevet mangfoldighedspolitik: En ledelses tilgang til mangfoldighed burde beskrives i en offentliggjort mangfoldighedspolitik, med fastlagte mål for diversitet – gerne med et bud på den tidsperiode, inden for hvilken sådanne mål vil blive nået.

Det gælder om at sætte (målbare) mål: Ledelserne kunne sætte mål over en periode på tre til fem år og rapportere om fremskridtene ved at identificere kvindernes specifikke andel på bestyrelses- og ledelsesniveau.

Et godt brand betyder noget for virksomhedens evne til at rekruttere nye medarbejdere, så med unge kvinder, der ikke gider finde sig i mere kan det at have et mål på f.eks. 30% eller 40 %’s mangfoldighed, betyde en forskel. Det sender et vigtigt signal.

Lederne har ansvaret for at skabe en virksomhedskultur som appellerer til begge køn samt at være opmærksom på beviste og ubevidste bias.


Lederne skal fremstå som rollemodeller for en organisation, hvor folk omgås og behandler hinanden respektfuldt, de skal altså se hvad der foregår i organisationen, og reagere hvis noget i kulturen ikke er OK.

Vi skal gøre som i andre nordiske lande og give mænd barselsorloven – altså tvinge familierne til at deles mere ligeligt om orloven for en gang for alle at vende den supertanker. Giv mændene plads derhjemme.


Kvinder skal også gribe chancen for at gå i ledelse og ikke vente på at blive opdaget. Gør – selv – aktivt opmærksom på interessen for ledelse, det kommer ikke af sig selv. Men, men vær realistisk om personlige valg. Ledelse og bestyrelsesarbejde kræver en ekstra indsats og prioritering.

Hjælp hinanden med at anbefale talentfulde kvinder til lederposter.

Det har mændene jo praktiseret længe.


never waste a good crisis

 5. oktober 2020

Corona har været en herlig anledning for mange til at se på egen ledelsespraksis. Pludselig kunne vi arbejde digitalt hjemmefra, pludselig blev der en anden opmærksomhed på familiens trivsel, det nære blev vigtigere for mange.

En del medarbejdere har virkelig knoklet fra køkkenbordet, en del chefer har oplevet at medarbejderne havde flere gear end de var vant til at se – og gav sig til at tænke over, hvad der skal til for at energien holdes på et højere niveau efter Corona.

Ledelserne bliver nødt til at tænke om for de vil ikke kunne fastholde dygtige medarbejdere i 8-16 regimer på kontoret, når logikken ikke længere holder for medarbejderne. Det vil kræve nye inspirerede tanker på direktionsgangen. 

Efter Corona, kommer vi næppe til at høre skrigeri om udflytning af institutioner – og togturen vil tælle somarbejdstid, hvis du ellers kan arbejde i toget. Nye tider er indvarslet.


Det digitale kan noget

 10. maj 2020

Jeg var faktisk nærmest lidt høj efter et 3 timer langt Virksomhedsleder (VL107) møde med knap 30 deltagere.
Hver især gav et rids over hvilke nyorienteringer, Corona havde medført og hvordan ledelsesopgaven havde forandret sig de seneste måneder.
Mange gav udtryk for en glæde, ja ligefrem at være imponeret over den entusiasme og energi, de havde mødt
i deres egne organisationer – og i samarbejdet mellem organisationer. Noget der ellers kan tage uendeligt at nå til enighed om, var pludselig muligt – på en formiddag.
Mange arbejder solen sort fra hjemmekontoret.

Det digitale platforme virker, langt bedre end forventet til at få taget beslutninger i ledelserne – men fungerer slet, slet ikke når der skal løses konflikter.


Wassail

 17. januar 2019

Margrethe og g¾ssene

I plantagen byder vi den ny æblesæson velkommen ved at tænde bål, hælde lidt af sidste års most ud til træernes rødder og så skyder vi lidt omkring for lige at jage ånderne lidt. Hvorefter vi går igang med at beskære træerne.

Waes Hail betyder: Godt Helbred –  en tradition knyttet til Druiderne, den har været der før Romerne holdt deres indtog.

I England holdes Wassail den 17. januar og vi må tænke lidt på de arme briter i disse dage.

Margrethe


If it ain´t broken….

 2. maj 2018

Det er en kliché: If it ain´t broken, don´t fix it!

Forleden hørte jeg bestyrelsesformand i A.P.Møller Mærsk Jim Hagemann Snabe sige:

If it ain´t broken – start fixing it!
Ideen skulle være at det er nu, nu, nu!  før større udfordringer kommer, vi har ressourcerne til at forandre. Virksomheden har i gode tider ressourcer til at udvikle sig, stille og roligt.
Alligevel kan jeg mærke hvordan konkurrence, disruption og hele forandringsagentens værktøjskasse rasler.
Jeg oplever bare jævnligt at mellemledere og medarbejdere ikke får en ordentlig forklaring på tankerne bag forandringerne – de aner kun lige, hvad de er del af  – og hægtes let af.
Hvis lokomotivet fortsat skal have alle vognene med på turen, er der en kæmpe kommunikationsudfordring forude på skinnerne.