NDD

 13. januar 2022

Jeg er sådan en lidt vantro Thomas, der ikke abonnerer på fjernhealing af Coronaeller mener honning smurt på ømme albuer gør en forskel – omvendt jo næppe heller skader.
Jeg glæder mig over alt det, der faktisk lykkes for sundhedsvidenskaben og gør ikke mange undtagelser- måske pånær måske lige forestillingen om “Nature Deficit disorder”.
Nogle mennesker kommer til at mangle D vitaminer, når det er vinter og vi bliver indendøreOg mange skal anstrenge sig mere for at holde humøret højt. Januar kan være en meget lang måned.Min erfaring er at det bedste middel mod januar-tungsind, sjældent er at gå på Udsalgmen at gå i haven, brænde et bål, beskære et træ eller sætte nogle løg til forårsfornøjelse.
Jeg tror mange af os bymennesker simpelthen kommer for lidt ud i vejret, fordi det forekommerbåde gråt og vådt – og det rammer humøret og er måske Nature Deficit Disorder.
Der er ikke en stor videnskabelig undersøgelse bag fænomenet, men måske kunne det være en af de enkle erfaringer vi tager med os, når nu pandemien har lagt sig, at børn som voksne bedre kan holde humøret højt, hvis vi kommer mere ud i naturen.