never waste a good crisis

 5. oktober 2020

Corona har været en herlig anledning for mange til at se på egen ledelsespraksis. Pludselig kunne vi arbejde digitalt hjemmefra, pludselig blev der en anden opmærksomhed på familiens trivsel, det nære blev vigtigere for mange.

En del medarbejdere har virkelig knoklet fra køkkenbordet, en del chefer har oplevet at medarbejderne havde flere gear end de var vant til at se – og gav sig til at tænke over, hvad der skal til for at energien holdes på et højere niveau efter Corona.

Ledelserne bliver nødt til at tænke om for de vil ikke kunne fastholde dygtige medarbejdere i 8-16 regimer på kontoret, når logikken ikke længere holder for medarbejderne. Det vil kræve nye inspirerede tanker på direktionsgangen. 

Efter Corona, kommer vi næppe til at høre skrigeri om udflytning af institutioner – og togturen vil tælle somarbejdstid, hvis du ellers kan arbejde i toget. Nye tider er indvarslet.