Langt sigte

 5. marts 2018

Jeg følger ikke med i danskeres møde med Afrika i DRs søndagsunderholdning Liberty. Jeg måtte faktisk også opgive at læse trilogien til ende  – jeg orker, det ikke.

Jeg er klar til at diskutere, hvordan Afrika hjælpes til vækst og fremgang. Sandt nok var vi ikke kloge nok, nogle af indsatserne var håbløst naive, den var bare også andet og mere  – end dum og naiv.

Mit frivillige ophold i det sydlige Afrika betød at vi høstede erfaringer, som indsatsen samme sted i dag  bygger på. Frivillige mødte en ny verden – og Afrika mødte os – et møde, som formede begge parter på godt og ondt.

Vi forsøgte at tænke udvikling langsigtet, men var ikke gode nok til at se ud i fremtiden – men helt ærligt ku det også gøres gældende for arbejdet på kontoret herhjemme.

Vi  kunne kun se en flig af Afrikasamfundet og dets udvikling. Det havde da været bedre, hvis vi havde forstået alting, men det gør mig alligevel lidt træt af at høre tilråb fra tilskuerrækkerne, mandagstrænere og tilbagelænede bedrevidende, som aldrig rigtig selv forsøgte at gøre en indsats, men foretrak at beskæftige sig med noget, der med sikkerhed ville blive en succes her hjemme i sikkerhed.

Udvikling betyder som bekendt: “Failure is optional”