min [hyperkomplekse] landsby

 12. august 2015

Medierne har ikke haft mange historier at rende med denne sommer og regeringen….

har været på sommerferie. Jeg har i årevis (i stilhed) fået nervøse trækninger, når sommerferien nærmede sig og jeg helt eller delvis har måttet forlade den fælles medieverden, trække stikket ud og lade medier, være medier.

Udfordringen for mediefolk er at landsbyen potentielt kunne nå at forandre sig, konstruere historier, rygter og sniksnak, som pirker i myretuen og forstyrrer et omdømme. Det er jeg sikker på forsvarsministeren har erfaret med diskussionen bl.a. om hans eftervederlag denne sommer.

 Men i æbleplantagen synes medielandsbyens fællesverden alligevel mere fjern.

Det er ikke klogt at ødelægge Danmarks brand i udlandet ved at annoncere imod asylansøgere

(og det vil selvfølgelig ødelægge mange års indsats for at blive set som ordentlige),

men æbleplantagen har været fuld af unge frivillige hjælpere fra mange verdensdele – det blev til vores landsby.

De unge kommer for at møde Danmark og har selv fortalt om deres liv med arbejdsløse forældre, opsparing for at få en uddannelse, krav om ægteskab derhjemme for derefter at flytte ind hos svigermor i Japan – der har været både store og mindre problemer af alle slags.

Det har været en fantastisk sommer og den vil holde os i gang – langt ind i efteråret, mens vi plukker æblerne.