Stræbsomme unge på arbejde – i ferien

 2. juli 2015

Jeg har WWOOFers på min æbleplantage.
Det er unge rejsende, som mod 4 timers dagligt arbejde får kost og logi i nogle uger.
De kommer hen over sommeren fra USA, Singapore, U.K., Wales, Spanien, Slovakiet, Hvide Rusland, Italien, Japan.

Vi har endnu ikke lang erfaring i dette, men kan se at de unge kommer i mange slags. De vesteuropæiske unge bliver hurtigt trætte af myg, kedeligt arbejde, regnvejr og andre landlige udfordringer, mens unge fra andre verdensdele klør på, er optagede af at bidrage og synes at kunne køre længere på literen i det hele taget.

Jeg bekymrer mig ind i mellem over, hvad Danmark skal leve af i fremtiden – og tænker desuden at vores unge skal stå en del tidligere op, hvis de skal klare sig i konkurrencen om arbejdet på verdensmarkedet,
– men jeg ville ønske, jeg kunne sige noget andet.

God sommerferie
Margrethe
P.S.
WWOOFers er agronym for: World Wide Opportunities on Organic Farms