sofavælger i IKEA

 27. august 2013

Måske tænker sofavælgerne, at de ikke kan få indflydelse – at ”det hele er bestemt på forhånd!”

Det gælder i hvert fald for en del af de vælgere som har demokratisk ret til at stemme til kommune og regionsvalget den 19. november. Kun 65,8 % stemte til kommune og region mod 87,7 % til Folketingsvalget.

Jeg har indimellem været ude til valg i andre dele af verden og vil aldrig glemme de gamle koner, der var gået af grusveje rigtig mange kilometer i hede og støv for at stemme første gang i Sydafrika – det er næsten tyve år siden.
De skrev historie, og de troede på forandringen.

Frem mod det kommende valg i november har vi arrangeret 20 unge-valgmøder i regionen. Det betyder, at 3-5 kandidater møder elever på uddannelsesinstitutionerne – i sidste uge på Rysensteen Gymnasium – for at diskutere, informere og inspirere unge til at sætte deres kryds.

Hvis det går, som jeg drømmer om, kan unge om fire år, når vi igen skal til urnen, faktisk afgive deres stemme ved samme lejlighed – ikke bare på gymnasier, men på alle steder, hvor unge er i gang. I Norge kan du afgive din stemme på indkøb i den lokale IKEA.

Det spændende bliver jo at finde ud af, om valgresultatet ændrer sig.

Margrethe